1000’e yakın göçmen Paris Valiliği’nin önündeki bekleyişini sürdürüyor

Muhabir

New member
Göçmenlere yardım derneği Utopia 56’nın da ortalarında bulunduğu Collectif Requisitions isimli oluşumun takviyesiyle, 1 Eylül Çarşamba günü Paris ve Ile-de-France bölgesi valiliği önündeki Andre-Citroen parkında çadır kuran ve sayıları 1000’e yaklaşan göçmen ve evsize hala barınma imkanı sağlanmadı.

Parkta çadır kuranlardan Afrika asıllı 21 yaşındaki Kyata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yaşında Fransa’ya geldiğini, 18 yaşına kadar muhafazasız göçmen statüsünde kaldığını belirtti.

Kyata, 3 yaşında bir kızı olduğunu belirterek “Bebeğim, Çocuk Esirgeme Kurumuna alındı lakin biz eşimle birlikte 3 aydır sokaklarda, çadırlarda kalıyoruz, hala bir tahlil bulunamadı. Çok yorgunuz, bu biçimde devam etmek sıkıntı.” diye konuştu.

Yalnızca başlarını sokacak bir yer aradıklarını, kalacak yer ayarlayan 115 çizgisinin hiç bir vakit kendilerine yardımcı olmadığını söyleyen Kyata, çadırlarını kurduklarını her yerden kovulduklarını lisana getirdi.

Kyata, havaların soğuk olduğunu, durumun bilhassa çocuklar için fazlaca sıkıntı olduğunu söz ederek, “Ben çalışmak, Fransa toplumuna entegre olmak istiyorum. Kendime bakılırsa marifetlerim var.” dedi.

Hasta olduklarını ilaç bulamadıklarını anlatan Kyata, parkın ortasında çadır kurarak insanları rahatsız etmekten ıstırap duyduklarını kaydetti.

PARKTAKİLERİN SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Droit au Logement (Barınma Hakkı) yardım derneği üyesi Fanny Dulin de çadır kurulan alanda yüzlerce kişi olduğunu lakin tuvalet bulunmadığını söylemiş oldu.

“Burada ne kadar kalacağımızı bilmiyorum. Barınma muhtaçlığına kalıcı bir tahlil bulunmazsa, buradakilerin sayısı artacak, diğer yerlerde kendini inançta hissetmeyen de gelecek. Devlet tahlil bulmayı geciktirdikçe burası kalabalıklaşacak.” diyen Dulin, çarşamba gününden bu yana parkta çadır kuranların sayısının arttığını vurguladı.

Dulin, Collectif Requisitions olarak tek hedeflerinin aylardır sokaklarda kalan insanlara kalıcı barınma sağlanması olduğunu belirterek, “Güya Cumhurbaşkanımız (Emmanuel Macron) bakılırsave geldiğinde kimsenin sokakta kalmasına müsaade vermeyeceği kelamı vermişti lakin görüyoruz ki sokaktaki insanların sayısı her gün artıyor.” tabirlerini kullandı.

Parkta çadır kurulan alanda fazlaca sayıda çocuk görülebileceğini lisana getiren Dulin, 2021 Fransa’sında bu manzaralardan her insanın sorumlu olduğunu söz etti.

Collectif Requisitions’ın evsizler için düzenlediği 10. harekette, çarşamba günü öğle saatlerinden bu yana sürüyor.

Oluşum tarafınca Aralık 2020’den bu yana yapılan aksiyonlar yardımıyla 3 bin 600’den çok evsize barınma sağlandığı belirtiliyor.