Abdullah Avcı: Trabzonspor’un genlerinde şampiyon olmak var

PeLe

New member
Abdullah Avcı: Trabzonspor’un genlerinde şampiyon olmak var Trabzonspor, Spor Toto Üstün Lig’in 35. haftasında alanında Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 birliktee kalarak bitime 3 hafta kala şampiyonluğu ilan etti. Grubun teknik yöneticisi Abdullah Avcı, “Trabzonspor’un genlerinde şampiyon olmak var. Bu takımın, taraftarın, topluluğun, oyuncunun inanması önemliydi” diyerek şampiyonluk açıklaması yaptı.

Avcı, maçtan daha sonra katıldığı basın toplantısında bir süre açıklamalarda bulunduktan daha sonra bordo-mavili futbolcular da basın toplantısı odasına geldi. Abdullah Avcı lehinde tezahüratlarda bulunan oyuncuların şampiyonluk coşkusu, burada da bir süre devam etti. Oyuncular, Avcı’yı su ile de ıslattı.

Futbolcuların toplantı odasından ayrılmasının akabinde konuşmasını sürdüren Avcı, rakiplerine karşı gerekli kararı alarak sonuca ulaştıklarını belirtti.

”ÖNÜMÜZDEKİ SENE TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLACAKTIR. GİDİP TATİLDEN BU FORMDA DÖNÜN’ DEDİM’

Avcı, geçen sene Trabzonspor’da dönem sonuyla ilgili kısa 1-2 öykü anlatmak istediğini tabir ederek, “Gençlerbirliği maçını kazanmıştık. Televizyonda Beşiktaşlılar seviniyordu. Oyuncularıma ‘Bir sene evvel Beşiktaş’taydım, onların şampiyonluğunu tebrik ediyorum. Önümüzdeki sene Trabzonspor şampiyon olacaktır. Gidip tatilden bu türlü dönün’ dedim. Haziran 28’de birinci idman yaptık. Trabzonspor’un genlerinde şampiyon olmak var. Bu takımın, taraftarın, topluluğun, oyuncunun inanması kıymetliydi. 34 hafta epey istikrarlı, planlı, organize bir biçimde geldik” diye konuştu.

Geçen sene yarışırken bu yılın planlamasını, transferleri, dönem başı kamp programını yaptıklarını kaydeden Avcı, şunları söylemiş oldu:

“Sayın lider burada. Hakikat, karşılıklı güzel organize olduk ve süratle ara katettik. Ligde erken yol almak fazlaca değerliydi. İstanbul gruplarına hiç maç kaybetmedik. Ligin rekabeti hürmetten geçiyor. Benim için bu sene şampiyonluk kadar bedelli olan Sayın Ali Koç’un Trabzonspor’un oyununa ve emeği ile ilgili söylemiş olduği kelamlar. Burak Elmas’ın söylemiş olduği kelamlar, Ahmet Parıltı Çebi’nin söylemiş olduği kelamlar aslında benim ve Trabzonspor’un ne kadar hoş işler yaptığının bir göstergesiydi. Onun için kimi vakit oyunu kaybedersin kimi vakit şampiyonluğu kaybedersin ancak saygıyı hiç bir vakit kaybetmemek en hoşuydu bence.”

AĞAOĞLU: BİZ BİR DUVAR ÖRDÜK. BEN ORADA YALNIZCA TUĞLAYIM

sonrasındasında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Lideri Ahmet Ağaoğlu, genelde kendisinin görüşmede olmasının uygun bir format olmadığını belirterek, “Başarının mimarı burada. En büyük hisse sağlayan oyuncu, teknik grup, sıhhat grubu. Tüm işçimiz medya sorumlumuz, idari binada profesyonellerimiz. Aşçımız, garson, sürücülerimiz, medya mensupları bu topluluk epeyce uzun mühlet bekledi. Biz bir duvar ördük. Ben orada yalnızca tuğlayım.” dedi.

Ağaoğlu, 2019-2020 döneminden daha sonra ‘Trabzonspor 10 sene geriye gider’ beklentisinin olduğunu kaydederek, şöyleki devam etti:

“Hocamız ile anlaştıktan daha sonra kimilerinin garibine gitmiş olabilir. Şubatta önümüzdeki yılın planlamasını yaptık. ‘Bu dönem devam ediyor’ dendi. Dönem devam ederken de dönem planlaması yapabilirsiniz. Şubat ayında planlama yaptık, martta listeyi verdik. Nisan, mayıs ayında yüzde 80’ine imza attırmıştık. Mart ayında Trabzonspor’un kamp tarihi aşikardı. Bu sene de tarih, yer de belirli. Hazırlık maçlarının programı da belirli.”

Ağaoğlu, 35 yıldır futbol aleminin ortasında olduğunu söz ederek, kelamlarını şöyleki tamamladı:

“Eğer farkındaysanız bu sene hiç konuşmadım. Emin olun konuşursam benim de anlatacak fazlaca şeyim var fakat artık tekrar hiç bir biçimde bizi o topun içine çekemezler. Bizim çizgimiz, amacımız, prensiplerimiz farklı. Hocanın basın toplantılarında dikkat ettiyseniz yalnızca bir sefer ve son derece nazik biçimde 1 sefer konuştu. Oyuncularımdan duymadınız, benden de duymadınız. Önümüze baktık, işimizi yaptık. Önüne bakmayıp işini yapmayanların, planlı, programlı hareket etmeyenlerin gayesindeki bir kadro yahut kulüp olmak üzere bir durumumuz yok. Buna verecek karşılığımız da yok. 3 sene sabır, 4’üncü sene ayakta alkışlayacaksınız demiştim. Ayakta alkışlayanlardan da alkışlamayanlardan da Allah razı olsun. Şayet Türk futbolunda bir şeyi örnek almaları lazımsa bu yılki Trabzonspor’u örnek alırlarsa tahminen bizim işimizi zorlaştıracaklar ancak kendi işlerini kolaylaştıracaklar.” (HABER MERKEZİ)