BLC Group, yapay zeka üretim modeliyle verimliliği 3’e katladı

Mezopotamya

New member
Türkiye’de dokuma dalının Ar-Ge yatırımlarıyla öne çıkan markalarından BLC Group, üretiminin yüzde 85’ini direkt yahut dolaylı olarak ihraç ediyor. Kümenin bu muvaffakiyetinin gerisinde ise teknolojiye, dijitalleşmeye ve sürdürülebilirliğe yaptığı yatırımlar var.

BLC Group son olarak iki küresel tedarikçisiyle bir arada geliştirdiği yapay zeka temelli otomasyon sistemiyle iş planlamalarını ve müşteri memnuniyetini optimize etmeye başladı. bu biçimdece BLC Group, güç verimliliğini üç katına çıkardı.

BLC Group İdare Konseyi Lideri Şahin Balcıoğlu, iki küresel şirketle bir arada geliştirdikleri yapay zeka tabanlı teknolojileri yardımıyla üretim tesisinde oluşturulan iş buyruklarını en yüksek verimlilikle tamamlayabildiklerini söylemiş oldu.

Sistemin eser kalitesinde de müşteri bazlı şahsileştirmeler yapmaya imkan verdiğini açıklayan Balcıoğlu, “Her bir müşterimizin özel olarak dikkat ettiği konulardaki performansımızı daha da mükemmelleştirmeyi amaçladık. Yapay zeka temelli yeni sistemimiz beraberinde üretim ölçülerinde artış sağlayarak ünite maliyetlerimizi düşürmemize de değerli katkı sağladı, şirketimize rekabet gücü kattı. Güç tasarrufu konusunda geliştirdiğimiz verimli yakma sistemlerimizle, kullandığımız güç kaynaklarının verimliliğini yüzde 200’den çok yani 3 kat artırarak, hem etrafa ziyanımızı azalttık hem doğal kaynakları müdafaa yolunda değerli adımlar attık.” biçiminde konuştu.

Amaçta susuz boyama var

BLC Group olarak teknoloji ve yapay zeka temelli üretim sistemlerine yatırım yapmaya ve daha rekabetçi ve sürdürülebilir üretime katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyleyen Balcıoğlu, “Ar-Ge takımımız, daima güzelleştirme ve üretim süreçlerinde yenilikçi tahliller için çalışmalarını sürdürüyor. Uygulanan yapay zeka üretim modülü ise bu alanda öncü sistemlerden birisi. Gelecek periyotta ise susuz boyama, daha az güç ve kimyasal unsur kullanılan üretim süreçlerine ulaşma gündemimizde olacak.” dedi.