Bu Berlinler sadece daha fazlasını kazanmak istiyor

Mezopotamya

New member
Dünya Kupası'ndaki hayal edilen zaferlerle olan şey madalyanın sadece bir tarafı olabilir mi? Bu iyi eğitimli ve hırslı sporcular sadece içeride değil, aynı zamanda başka bir şey de olabilir mi? Görünüşe göre. Çünkü onlara neden böyle çalıştıklarını sorarsanız, asla ilk cevap olarak gelmez: madalyalar.

Dramatik bulutlar Gökyüzü boyunca Köpenick üzerinden çekilir, Regatta rotasının altındaki Dahme'de ele alınır: başkentteki en iyi Dragon Boat Club'dan biri olan ABC Club'ın alanıdır. Karada olan ve eğitimi izleyen Ronald Wollberg, “Dünya Kupası'nın önündeki son eğitimimiz” diyor.

Ejderha teknesi suda tıslıyor, karışık bir takım olan bir tekne, erkek ve kadın. Böyle bir tekne daha sonra saatte 17 kilometreye ulaşmayı sever.

Cuma günü, takımdan Dragon Boat yarışındaki Dünya Kupası'na ilk – bu sefer Brandenburg/Havel yakınlarındaki Beetzsee'deki efsanevi Regatta rotasında gerçekleşiyor. Yarışmalar 14-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor: yaklaşık 300 yarış, yaklaşık 20 ülkeden yaklaşık 3500 sporcu. Alman Ejderha Kurulu Derneği başkanı Ute Becker-Frenzel, “Beetzsee'deki 2018 Avrupa Şampiyonası, bu konumun hangi potansiyeli sunduğunu etkileyici bir şekilde gösterdi.” Dedi. Bölge, dünyanın en modern doğal regatta yollarından biridir.

Bir Dünya Kupası katılımı için 4000 Euro harcamalısınız

Yolculuk, ABC kulübünden Berlinliler için kısa. Wollberg, “Ayrıca yurtdışına çok fazla seyahat etmek zorunda olmadığımız avantajları var” diyor. “Çünkü her şeyi kendimiz ödemeliyiz.” Kısaca dönüyor: Alman devlet bayrağıyla yeşil tişörtünde veriler arkada: Moskova 2019'da EM. “Ben de 2018'de Atlanta'daki Dünya Kupası'ndaydım.” Bu yüzden maliyetleri biliyor. “Uçuşlar, otel ve spor kıyafetleri ile bu 4000 Euro.” Ama aynı zamanda 100 kilometre uzakta bile olmayan Betzsee'de bir Dünya Kupası, yaklaşık 1500 Euro'ya mal oluyor, çünkü bir yönlendirme temsilcisinde tam zamanlı bir görevli olan 58 yaşındaki otelin kendiniz ödemeniz gerekiyor, daha sonra ABC Club'ın başkanı. 2006 yılında, bir zamanlar GDR Times'da efsanevi bir gençlik kulübü olan Arthur Becker Club'da çalışan hızlı bir ruh halinden birkaç kişiyi kurdu.

Hala Berlin mi? Uzanıyor ve diyor ki: “Köpenicker.” Göbek cebi, 1. FC Union Berlin'in kırmızı ve beyaz bir bandı tarafından tutulur.

Böyle bir ejderha teknesi hızla saatte 17 kilometre olacak.Stephanie Steinkopf/Ostkreuz

Hepsi profesyonel değil, daha fazla ilgilenen hevesli eğlence sporcuları. Sporda bu kadar harika olan ne? “Topluluk,” diyor Wollberg hemen. “Doğada ve suda büyük miktarda insanla gerçekten güzel bir şey yapın.”

Wollberg, büyük, çok kaslı, kahverengi, net bir ses, iyi bir ruh hali, böyle bir topluluğun işe yaraması için ihtiyaç duyulan sevimli bir yapıcıdır.

Bu su mülkünü burada başka bir kulüp, büyük, geniş ve hala sporcunun elinde paylaşabileceğiniz için şanslısınız. Karşı bankadaki büyük villalara işaret ediyor, bu da milyonlarca avro değerindedir. Nehrin bu tarafında – 1936 Olimpiyat Oyunları'nın yarış rotasının – su sporları meraklıları için neredeyse tüm araziler için ayrıldığını söylüyor. “Neredeyse hiç kimse bunu karşılayamadı” diyor.

Uyum ve mükemmellik gereklidir

Ve buraya bakanlar, bu tür küçük kulüplerin sadece bir şehir için değil, bir toplum için ne kadar önemli olduğunu anlıyorlar. Sitede oturma alanları, bir ızgara, aynı zamanda küçük bir oyun alanı da bulunmaktadır. “Çocuklara rağmen antrenman yapmak isteyen bazı annelerimiz var.” Oyun alanı ile karaya bakan sadece iki anne gereklidir, diğer anneler suda olabilir.

Yani aslında daha fazla. O gün sporlarından bahseden herkes ilk sebebi adlandırır: topluluk. Bunlar, saatlerce ormanlardan yalnız kalan joggers gibi bireyciler değildir. Ayrıca birlikte oynayan futbolcular değiller, ama çok bireyseldirler. İşte gerçek bir takım ruhu: Tekne tekrar dışarı çıkıyor. Yirmi sporcu, arkada bir dümen adam, solda on kürek, sağda on kürek, zaman içinde her şey. Ayrıca uyum ve mükemmellik var.

Patron ve patron: Başkan Ronald Wollberg ve Amy, Kaltak.

Patron ve patron: Başkan Ronald Wollberg ve Amy, Kaltak.Stephanie Steinkopf/Ostkreuz

Eğitim bitti, tekne karaya geliyor. Tekneden çıkarlar, diğerleri ejderhanın başını ve kuyruğunu böcek ve arkadan alır, diğerleri kürek toplar. Halatlarda tekneyi sudan dengelediler. Topluluk o kadar doğal olarak çalışır ki, hiçbir komut gerekmez. Duyulabilecek tek şey gevşek sözler, şakalar ve yüksek sesle gülüyor.

Anke Wollberg, tam zamanlı bir bankacı olan Berliner 48 yaşında, gençlikte kano yarışı yaptı, sonra kano polo oynadı ve 20 yaşından beri Dragon Bot'a gidiyor. Dragon kafasını taktıktan hemen sonra alıp kayıkhaneye getirmişti. 2016'dan beri uluslararası şampiyonalarla birlikte. “Tayland'daki Dünya Kupası'na iki kez gittim. Farklı yaşıyorlar.” İki kez dünya şampiyonu, iki kez yardımcısı. Bu sefer dört kategoride. “Ve kazanmak için yarışıyoruz.”

Sieger: Anke Wollberg 2016'dan beri uluslararası yarışmalara katılıyor.

Sieger: Anke Wollberg 2016'dan beri uluslararası yarışmalara katılıyor.Stephanie Steinkopf/Ostkreuz

Marcel Paul kayıkoya'daki bankta oturuyor, ancak eğitim ile çok bittiği için değil. “Manzaradan hoşlanıyorum,” diyor 45 yaşındaki. Bir yapı malzemesi ticaretinde tam zamanlı bir şube, bir çocukken bile bir kano, daha sonra Potsdam'da rekabetçi bir sporcu, şimdi birden fazla Avrupa şampiyonu, daha sonra iki yıl önce Tayland'daki Dünya Kupası'nda bronz. “Şimdi benim ikinci Dünya Kupası, benim için en önemlisi çünkü kendi ülkesinde gerçekleşiyor.”

Özellikle Bad Saarow'dan geliyor, üç yıl önce Berlin'e taşındı. “Çünkü buradaki insanlar daha iddialı ve taleplerime daha iyi uyuyorlar.” Buradaki büyük avantajı bu. Dezavantajı: Hala bir araba sürmek zorunda. Ama diğerleri kıyıya oturuyor ve bira veya bisikletçi içiyor. “Ama yine de bira içen değilim,” diyor ve güler.