“Bunu son derece son derece buluyorum”

Mezopotamya

New member
Şu anda, yasal sağlık sigortası (GKV) için artan katkılarla ilgili tartışmalar yanıyor. IKK Innovation Cash'in yönetim kurulu üyesi Ralf Hermes, yüzde 20'lik ek bir katkı bekliyor. Yasal olarak sigortalı kişilerin belediyedeki vatandaşların yerlerinin maliyetlerini taşıması, sadakatsiz bir şekilde inanıyor. Kaçınılmaz olarak ülkedeki insanların gelecekte tıbbi bakım için daha özel olarak ödeme yapacağını düşünmektedir. Aksi takdirde sistem duvarın önünde mi sürüyor? Normal kazananlardan ne olacak? Ve Hermes neden eski iyi poliklinik geri istiyor?

Bay Hermes, Shi'nin durumu gerçekten bazı meslektaşlarınızın söylediği kadar dramatik mi?

Sağlık sisteminde temel bir reform alamazsak, sistem öngörülebilir gelecekte duvarın önünde sürer. Sağlık sigortamla, para bir şekilde geçiyor, henüz deneyimlemedim. Ve bölgede daha uzun bir kariyeri tamamladım.

Artık masraflardan sonra değil misin?

Çılgın! Hastaneleri alalım: faturalara beş gün içinde ödenecek ve bazıları çok uzun zaman önce on kat daha yüksek. Hastaneler de parayla karşılaşmadıklarını söylüyorlar.

Federal Maliye Bakanı Lars Klingbeil şimdi 2,3 milyar avro vaat etti. Yeterli değiller mi?

Bu bir kredidir. Para ödünç alınır, federal bütçeye atfedilmelidir. Bu yardımcı olmuyor. GKV, önümüzdeki yıl için dört milyar avro açığı bekliyor, ancak bunun hala çok yararlı bir şekilde hesaplandığını düşünüyorum. 2027 yılına kadar eksi on iki milyar bekleniyor.

Ya GKV'nin vatandaşların yerlerinin maliyetlerinden kurtulacağı on milyar avro?

Koalisyon anlaşmasından bir ön makalede konuşuldu, ancak o zamandan beri değil. Bence vatandaş fayda alıcılarının iyi tıbbi bakım alması önemlidir. Bununla birlikte, yasal sağlık sigortası şirketlerinin katkıda bulunanların bu devlet hizmeti için neredeyse üçte iki ödeme yapmaları son derece anlamsız buluyorum. Aynı şey hasta maaşı için de geçerlidir. Artık sağlık sigortası şirketlerinin ödemesi görevi olmamalıdır. Şimdiye kadar sigortalı eşler şimdiye kadar ücretsiz olarak uygun bir katkı ödemelidir. Çünkü tüm bu maliyetler katkı oranına yansıtılmaktadır.

Ek katkılar artar ve artar. Görünürde bir son mu?

Sanırım gelecek yıl yüzde 20'ye ulaşacağız. Böyle devam edemez. Bu, büyümeyi yavaşlatarak ekonomiye zarar verir. Yasal sağlık sigortasına katkılar işverenlerin yarısıdır. Sadece kilit endüstrilerde değil, aynı zamanda orta ölçekli şirketlerde de. Konuştuğum işverenler bana diyor: Bu yeterli!

Katkı tavanını yükseltme önerisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu saçmalık. Örneğin daha iyi kazananlara, yetenekli işçilere vurur, ancak zenginlere değil, çünkü özel sigortalıdırlar. Kesinlikle kötü bir sisteme daha fazla para pompalamaya karşıyım. Vatandaşların yerleri için on milyar avro gelecek olsa bile, iki yıl içinde on iki milyar açığı ile yutulacaklar.

Bu gelişme nereden geliyor?

Geçmişte, Sosyal Güvenlik sistemleri bir krizdeydi, ancak sadece kısa bir süre aldılar. Şimdi krizler sık sık geliyor: Finansal Piyasa Krizi, Corona, Ukrayna düşüşü. Dünya durumu değişti, ancak hala eski yapılarda sıkıştık.

Ne olmalı?

Her şeyden önce önemlidir: Şimdi bir şeyler olması gerekiyor, ayrıca Federal Sağlık Bakanı Nina Warken'in adresine de söylüyorum.

IKK Innovation Cash

Kişiye

Ralf Hermes IKK Innovation Cash'in tam zamanlı kuruludur. 40 yılı aşkın bir süredir sağlık hizmetlerinde çalışıyor ve aynı zamanda siyaset ve iş dünyasını da tavsiye ediyor.

IKK İnovasyon Nakit Merkez Lübeck'teki bir Alman sağlık sigortası ülke çapında açıldı. 2006 yılında IKK-Mecklenburg-Batı Pomerania ve IKK Schleswig-Holstein'ın Lonca Sağlık Sigortası Kuzey (IKK Nord) ile birleşmesinden kuruldu. İnovasyon Fonu yaklaşık 300.000 sigortalı kişiye bakar.

Ona ne tavsiye edersin?

Anında frenlemeye ihtiyacımız var, uzun zamandır talep ediyorum. Tüm masraflar mevcut durumda dondurulmalıdır: hastaneler için ayakta tedavi, ilaç vb. O zaman kısa sürede daha fazla kişisel katılım sunmanız gerekir. Yatan hastanede yatan hastane konaklamaları için ek ödeme, ilaç için ek ödeme yapılabilir. Diş tedavisi hakkında düşünmeliyiz. Tabii ki, bu, bunu karşılayamayan insanlar için sosyal önlemlerle kuşatılmalıdır.

Dayanışma prensibine veda etmek ister misiniz?

Bu zaten delikli. Yasal bir sağlık sigortası olarak uzmanla ne kadar randevu beklediğinizi unutmayın. Bu arada, şu anda bazı uzman derneklerle müzakere ediyoruz. Yazar kasa olarak uzman bir tarife tanıtmak istiyoruz, Bavyera'da onunla başlıyoruz ve bu da Berlin'de düşünülebilir. Eminim işe yarıyor. İnsanlar kendilerini uzman için sigortalamaya hazırlar – ve derhal randevu alırlarsa sadece birkaç Euro ile özel olarak.

“Alkolizmin sonuçları için ne ödediğimiz inanılmaz”

Sonunda, bu sadece dar bir temel tarife olacağı ve geri kalanının özel olarak finanse edilmesi gerektiği anlamına mı geliyor?

Birincisi: Ülkemizin artık şu anki gibi bir sistem alamayacağına inanıyorum. İkincisi: Bu temel tarifenin dar olması gerektiğini kim söylüyor? Çok paraya mal olan iyi sabit bakım içermesi gerekir. Ama artık her şeyi içermeyecekti. Tam -casitis'e veda etmeliyiz. Bu aynı zamanda borçlu tüm hastalıkları da etkiler.

Örneğin dağcılıkta bir kaza?

Tabii ki böyle bir şey değil. Çok fazla hareket eden ve çok fazla kilolu insanları etkileyecektir. Çok sigara içen ve çok alkol içen insanlar. Bir sağlık sigortası şirketi olarak alkolizmin sonuçları için ödemek zorunda olduğumuz şey inanılmaz. Bu aynı zamanda gençleri de etkiler. İnsanların cüzdanı üzerinde bile başka bir yol olmasa bile, daha iyi önleme yapmalısınız.

Sağlık sigortacıları, kliniklerin bütçesindeki en büyük pozisyon ne olacak?

Bu acilen ele almamız gereken büyük reform. Yatan ve ayakta tedavi arasındaki sınırları ortadan kaldırmalıyız. Yasal doktorlar ve hastaneler kıskançlıkla kendi alanlarında uyanırlar. Ben tıbbi bakım merkezlerinin büyük bir hayranıyım, polikliniklere GDR'de deniyordu: çeşitli disiplinlere sahip tıbbi evler. Dönüşten sonra neden kaldırıldıklarını anlamak zor.

Peki ya ilaç?

Bu aynı zamanda bir nokta. Sağlık sigortası şirketleri, finansman düşündükleri ve çok pahalı olan ve herhangi bir tıbbi katma değer getirmeyen terapiyi daha fazla seçim özgürlüğü elde etmek zorundadır. Federal Ortak Komite şu anda bunu, finansman sistemine ne gelmeyen GBA'yı belirliyor. Kararları neredeyse Tanrı'dır. GBA'yı ortadan kaldırırdım.

Böyle büyük bir reformun maliyeti çok para. Nina Warken, Maliye Bakanı Lars Klingbeil'e karşı hüküm sürebilecek mi?

Bunu bana isterim. Ancak, büyük umutlarım yok.