Hintli öğretmen, eşi için Tac Mahal’in kopyasını yaptı

Muhabir

New member
Daily Mail‘in haberine göre, Hindistan’ın Madya Pradeş eyaletinde, Burhanpur’lu 52 yaşındaki Anand Prakash Chouksey, kendisi üzere öğretmen olan 48 yaşındaki eşi Manju Shah için 10 bin metrekarelik mermer bir konut inşa etti. Dünyanın yedi mükemmelinden biri olan ve 17’nci yüzyıldan kalma ünlü anıt mezar Tac Mahal üzere, dıştan kuleleri ve bir kubbesi olan yapıda döşeme ve cephe ise özgün olarak Tac Mahal’de kullanılan “makrana” mermerlerinden yapıldı.

Tac Mahal, Babür imparatoru Shah Jahan tarafınca 1632-1653 yılları içinde, Agra kentindeki Yamuna ırmağı kıyısında, eşi Mumtaz Mahal için bir mezar olarak yapıldı. Chouksey de eşinin kentin tarihinde kalacak bir mesken inşa etmek için elinden gelen her şeyi yaparak, anıtın aslını kopyalamak için yorulmadan çalıştı. heybetli meskenin inşaatı üç yıl sonunda tamamlandı.

#MadhyaPradesh | Burhanpur resident Anand Prakash Chouksey builds a Taj Mahal-like 4 bedroom house, gifts it to his wife. pic.twitter.com/6ShpjqrJ7m

— NDTV (@ndtv) November 22, 2021

Tac Mahal’in yaklaşık üçte biri büyüklüğündeki meskenin dört yatak odası, bir salonu, bir kütüphanesi ve bir meditasyon odası var. Meskenin maliyetini açıklamayı reddeden Chouksey, “Küçük bir kasabada eşsiz bir konut yapmak istedim, her yıl yeni meskenler inşa ediliyor lakin ben kasabanın sonsuza kadar hakkında konuşacağı bir mesken yapmak istedim. Tac Mahal inşa etmekten daha yeterli ne olabilir? Bu konut, tıpkı Mumtaz Mahal üzere eşime olan sevgimin bir sembolü. Kent, Tac Mahal ile tanınıyor lakin artık ikinci Tac Mahal ile de tanınacak” dedi.

Husband builds his wife her own TAJ MAHAL to show his love https://t.co/DdCBv2JUN9

— Daily Mail Online (@MailOnline) November 22, 2021

Öğretmene göre, inşaası tamamlandığından beri konutları hem yerli halk birebir vakitte turistler tarafınca kuşatılmış durumda ve biroldukca insan düğün öncesi çekimler yapma umuduyla ziyarete geliyor. Chouksey, “Burası turistik bir yer fakat artık beşerler bir göz atmak için meskenime akın ediyor. Bunaltıcı lakin eşim, konuttan şad olduğu için memnunum ve burada keyifli bir biçimde yaşıyoruz” diye konuştu.