Melissa Toogood, Juilliard Dans Departmanı'nın yeni direktörü olarak atandı

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Juilliard Okulu, Salı günü yaptığı açıklamada, Melissa Toogood'u dans bölümünün dekanı ve direktörü olarak atadı. Son yıllarda Merce Cunningham Dance Company'nin bir üyesi olan Bessie ödüllü bir dansçı olan Toogood, Alvin Ailey Amerikan Dans Tiyatrosu'nun sanat yönetmeni olacak Alicia Graf Mack'in yerine. Avustralya olan ve Sydney'de yaşayan Toogood, 1 Temmuz'da başlayacak.

Diyerek şöyle devam etti: “Birçok tür deneyimim oldu ve 43 yaşındaki Toogood'un bir telefon görüşmesinde birçok dansçı ve şirket türü ile çalıştım.” Her zaman yeni bilgiye dönüştüm. “

Juilliard Okulu başkanı Damian Woetzel, ona “zamanımızın olağanüstü sanatçılarından biri” dedi ve “Sahnesini gördüm, nasıl öğrettiğini gördüm. Dansçılarını her seviyede nasıl geliştirdiğini gördüm, ama gerçekten genç dansçılara odaklandım. Ve bu şekilde kendi liderliğini geliştirdim.”

Koreografın isteği üzerine Cunningham Okulu'nda koreografı öğreten Toogood, Cunningham'ın şirketi 2011'de son kez sahne aldıktan sonra New York'ta dans etmeye devam etti. “Çünkü onunla kişisel olarak konuşabilirim.”

Toogood, Cunningham'ı dans ediyor ve 18 yıllık işbirliği yaptığı Kyle Abraham, Michelle Dorrance, Jamar Roberts ve Pam Tanowitz gibi şirketler ve koreograflarla oynadı.

Juilliard'da öğrencilerinin sanat ve sanatçıların rolleri konusundaki anlayışını genişletmeyi umuyor. “Sanatı gerçekten bir fikir, bir topluluk ya da iş olsun, bir hizmet eylemi olarak görüyorum” dedi. “Eğer bir koreograf onları sadece odanın arka kısmından geçerse, önemli olmasaydı bir parçaya koymaz. Kapsamlı bir düşünür olarak gitmenizi ve birbirinizle bu tür bir bağlantı ve bu tür bir bağlantı ve oynadığınız rolün, bu zamanda görünüşte önemli olup olmadığına bakılmaksızın oynadığınız her rolü anlamanızı istiyorum. Ki önemli.”

Toogood, Miami'deki Yeni Dünya Sanat Okulu'nda bir öğrenci olduğunda, Dean Daniel Lewis ona “bir gün büyük bir dekan yapacağını” söyledi. “O zaman gerçekten üzüldüm. Dansçı olmak istediğimi düşündüm. Kariyer yapmak istiyorum.”

Ama fikir dikilmişti. “Her zaman hırslıydım,” dedi Toogood, “ama son yıllarda başkaları için daha hırslıyım.”

Fakülte ve liderlikte ek haberlerde, şu anda Dans Bölümü müdür yardımcısı Mario Alberto Zambrano, Dean ve Direktör Yardımcısı. New York City Balesi ve Pasifik Kuzeybatı Balesi'nde önde gelen bir dansçı olan Carla Körbes, bale sandalyesi olarak yeni bir pozisyon başlatacak ve tüm gün fakülteye katılacak. Ve koreograf ve eski Ailey Dancer Jamar Roberts, saygın bir ziyaret fakültesi olarak departmana katılacak ve bir bütün olarak Arnhold Creative Associate olarak hareket edecek.

Kocası ve 7 yaşındaki oğlu ile New York'a taşınacak Toogood için yeni iş bir dönüş.

“Tüm yetişkin hayatımı ve kariyerimi Amerika'da geçirdim; Amerikalı bir sanatçı gibi hissediyorum” dedi. “Öğrencilerin katkıda bulunabilecekleri ve olabilecekleri dünyanın herhangi bir yerine gidebilmelerini istiyorum. Ama Juilliard şimdi benim için doğru.”