New York Şehir Balesi’nde dört dansçı müdürlüğe terfi etti.

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Hem o hem de Lambertville, Michigan’dan LaFreniere, 2022’de solistliğe terfi ettiler. Aurora’yı geçen hafta “Beauty”de ilk kez dans eden 26 yaşındaki LaFreniere, şirkete 2014 yılında katıldı. Yaralanmalar ilerlemesini engelledi, ancak salgından tazelenmiş ve güçlenmiş olarak çıktı ve iki klasik mücevherde önemli çıkışlar yaptı: Balanchine’in “Chaconne” ve Balanchine ve Robbins’in bu sezon gizem ve ustalıkla yinelediği “Firebird”.

Beauty çıkışını Bluebird ve Gold olarak yapan 23 yaşındaki Mejia, atletik ustalığını son sezonlarda A Midsummer Night’s Dream ve Jewels’ Rubies’de Oberon olarak gösterdi. Teksas, Fort Worth’ta doğdu, kanında bale var. 3 yaşından itibaren, ebeveynleri Maria Terezia Balogh ve eski bir Şehir Balesi dansçısı olan Paul Mejia ile eğitim almaya başladı. Mejia da pandemiden sonra dönüşüme uğradı; küstahlığı, coşkulu gücünü korurken yeni bir incelik kazandı. 2021 yılında solistliğe terfi etti.

32 yaşındaki Gerrity, uzun süredir şirketin ayrılmaz, çok yönlü bir üyesi, 2010’da katılıyor ve 2017’de solist oluyor. Bu tür bir uzun ömür bir dansçıyı yavaşlatabilir, ancak yeterli güce sahip olan Gerrity, zamanı kendi sanatsal sesini geliştirmek için kullanmış gibi görünüyor. Bu sezon Uyuyan Güzel’de ve Balanchine’in Walpurgis Gece Balesi’nde Leylak Peri olarak çıkış yaptı.

Danbury, Conn.’de doğan Gerrity, 5 yaşında eğitime başladı ve New Paltz Bale Okulu’ndan mezun oldu. City Ballet’e katılmadan önce, şirketin bağlı olduğu School of American Ballet’in tüm yeni yönetmenleriyle çalıştı. “Çıldırıyorum,” dedi. “Her yönden deli hissediyorum. Buraya gelmek için hayatım boyunca çalıştım.”

Gerrity, şirketteki dördü arasında en uzun olanıdır. “‘Bunun olup olmayacağını bilmiyorum – çünkü gerçekten asla bilemezsiniz’ diye düşündüğümü hatırlıyorum” dedi. “Ama ‘Bu harika fırsatları yakalıyorum ve neden kendimi zorlamak ve her seferinde daha iyi olmaya çalışmak yerine burada oturup bunun olmayacağını düşüneyim ki?’