Parasız Bitcoin dağıtacak: Her hanenin aldığını görmek istiyorum

Muhabir

New member
Independent Türkçe‘nin aktardığına nazaran belediye lideri, yurttaşların Bitcoinlerini çabucak satmalarını istemiyor. Stewart, kripto para ünitesinin kıymeti yıllar daha sonra 500 bin doları (yaklaşık 4 milyon TL) gördüğünde kent sakinlerinin Bitcoinlerini sattıklarına “pişman olacağını” söylemiş oldu.

Bin 500 kişinin yaşadığı küçük kenti zenginleştirmek için bu biçimde bir plan yaptığını aktaran Stewart, “Dijital, altındır. İster 500 dolarlık (yaklaşık 4 bin TL) ister bin dolarlık (yaklaşık 8 bin TL) olsun, şehrimdeki her hanenin bir ölçü Bitcoin aldığını görmek istiyorum” diye konuştu.

Belediye lideri, bu planı finanse etmek için gereken paranın büyük kısmının, ismini açıklamak istemeyen birkaç Bitcoin yatırımcısından geleceğini söz etti.

Kendisini oldukça destekleyen bağışçıları olduğunu aktaran Stewart, “Hükümet fonu da almaya çalışıyorum, Covid yardımı için gelen yardım parasının bir kısmını da kullanabilirim” dedi.

Lakin plana nazaran Bitcoin alan kent sakinleri, kripto paralarına birinci 5 yıl dokunamayacak. “Bunun üzere fikirler üzerinde çalışıyoruz zira bu benim bir numaralı kaygım” diyen Stewart, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

Örneğin biri otomobil taksidini ödemek için Bitcoin satarsa ??ve onca yıl daha sonra bitcoin 500 bin civarında bedel kazanırsa buna sahiden pişman olur.

NBC’ye bağlı TV kanalı KSDK, Cool Valley’de yaşayan biroldukca bireye belediye liderinin Bitcoin fikrini sordu. Kimi yurttaşların Bitcoin’i yahut kripto para ünitesini hiç duymadığı, bir daha de plana açık olduğu aktarıldı.

Örneğin, Postacı Ramona Nickels “Kızım dijital paranın bir daha sonraki büyük şey olduğunu düşünüyor” dedi ve ekledi:

Nakit para yüzünden insanların makûs alışkanlıkları var ve satın almamaları gereken şeyleri alıyorlar. Lakin Bitcoinle paranız tahminen çocuklarınıza kalabilir. Kızım gelecek yıl üniversiteye gidecek. Ona Bitcoin verebilirim.

Belediye lideri ayrıyeten, Bitcoin’in nasıl kullanılacağı ve inançlı bir biçimde nasıl saklanacağına dair fiyatsız dersler vermeyi de planlıyor.

Stewart, bu planları yıl sonuna kadar başlatmayı umuyor.