Şimdi bir kanser hastası durumu hakkında konuşuyor

Mezopotamya

New member
Ruh hali eğilir. Rainer Krohne, Charité'ye dört haftalık grevden sonra giderek daha fazla hissediyor. 68 yaşındaki Berlin Üniversite Hastanesi'ndeki kanser hastasıdır ve orada yatarak tedavi edilir. Zihin durumu öfke ve umutsuzluk arasında dalgalanır. “Sürdürülemez koşulların grevcilerini suçlamak istemiyorum” diyor: “Her açıdan başarısız olan politika.”

Hoşnutsuzluk büyüyor, Krohne her gün Mitte'deki Charité konumundaki istasyonunda fark ediyor. Endüstriyel eylem bir hafta boyunca dinlendi ve Cuma devam etti. Ve çatışmanın bir sonu görünür değil. Verdi Birliği, Charité yan kuruluşu CFM çalışanlarının finansal olarak ana şirketteki meslektaşlarına eşit olmasını sağlamak istiyor. Verdi, Kamu Hizmeti Toplu Anlaşmasında bir gruplama için çabalar ve TVöd'i Üniversite Kliniği'ndeki tüm çalışanlar için istiyor. CFM yönetiminin iddiası: Gecikme taktiği kullanıyorsunuz. Yönetim de, finansal eylem kapsamını kapatmayı ifade eder. Sahibi olarak Senato şimdiye kadar temkinliydi.

Durum sıkıştı. Ona göre Rainer Krohne, bunun Mitte, Kampüs Virchow ve kampüs Benjamin Franklin'deki hastalar için ciddi hasta bir insanın perspektifi için ne anlama geldiğini anlatıyor. Werneuchen'den adam, “Hayattan daha fazla kutsanmışım” diyor. Midesi beş yıl önce çıkarıldı. Özofagus kanseri var. Brandenburger şimdi Charité uzmanları tarafından tedavi ediliyor. Düzenli olarak kullanılmalıdır. Örneğin bu sabah bir gastroskopi var.

“Yataldım, bu yüzden bu gastroskopiye taşınmam gerekiyor.” CFM sürücüleri grevde, en azından aralarında Verdi tarafından düzenlenenler. “Gastroskopi için ayık olmalıyım,” diye devam ediyor Krohne. “Soruşturma bugün başarısız olursa, bütün gün hiçbir şey yemedim ve bir daha hiçbir şey olmadı.” Kimse randevuları güvenilir bir şekilde kullanamaz. Örneğin, Krohne için radyasyon, bir hafta boyunca sürekli bir sabır testi haline geldi.

Hasta, “Geçen gün burun ve boğaz doktoruna gitmek zorunda olduğum en kötüsü bana oldu” diyor. “CFM nakliye şirketinden genç, deneyimsiz bir meslektaş beni oraya getirdi. Yalan söylemek zorunda kaldım, başka türlü olamazdı.” Sürücü onu doktora bıraktı ve veda etti. “Bir sonraki randevuya gitmesi gerektiğini söyledi, geçerdim. Sadece asmama izin verdi.”

Yaklaşık 3.500 çalışan CFM'ye aittir. Diğer şeylerin yanı sıra, ambulans, tıbbi teknoloji, açık hava tesis bakımı, temizlik ve güvenlik alanlarında çalışırlar. CFM ayrıca merkezi bir mutfak işletiyor. Krohne, “Üç hafta boyunca sadece mikrodalgadan yiyeceklerden çıkarıldım.” Hizmet personelinin büyük bir kısmı peşinde olduğu için yemekler kısmen hemşirelik personeli tarafından dağıtılacaktır. “Hemşireler de yatak almak zorundalar.” Bu süre zarfında, hastalarla ilgilenemediler “, örneğin, birisi hasta oldukları için akut bakıma ihtiyaç duyuyorsa”. Hastanelerdeki hizmet personelinin başarısızlığı görünür, “sadece yüzeysel olarak temizlenirler”.

Charité Hasta: “Tıbbi personel şimdi sonunda”

Hastalar çatışıyor. Bu, Krohne'yi koğuşundaki konuşmalarda deneyimliyor. Ama aynı zamanda hemşirelik personeli arasında, grevcilerin endişelerinin anlaşılması hoşnutsuzluğu endüstriyel eylemin sonuçlarıyla karıştırıyor. Krohne, “Tıbbi personel de sonunda,” diyor Krohne.

Bu sabah beklemek zorunda kalacak ki birisi onu gastrik yansıtma için aldı. CFM'nin işgücünün ve yönetiminin aynı fikirde olması daha uzun süre beklemek istemiyor. “Siyaset artık aktif olmalı.”

Herkes, Charité'nin sahibi olarak Berlin eyaletinin ona yardım edebileceğinden memnun değil. Berlin Hastane Şirketi, tüm kliniklerin finansal olarak muamele edilmesini gerektirir: Senato, CFM işgücü için milyonlarca harcayamaz ve aynı zamanda Berlin'in klinikleri için milyonlarca yatırımı yasal olarak zorunlu kılınır.

Charité'deki grev, kıt sandık zamanlarında düşüyor. Berlin kurtarmalı ve bunu kliniklerinde yapmak istiyor. Rainer Krohne, “Her şeydeki kurbanlar hastalar” diyor. Dört haftalık grevden sonra kendi deneyiminden biliyor: “Bu, ciddi hastaları olan insanlar için çok büyük bir yük.”