Muhabir
New member
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin ile dün Rusya’nın Soçi kentinde yüz yüze yaklaşık 3 saat süren bir görüşme yaptı.
Erdoğan, yurda dönüş yolunda uçakta Rusya ziyaretini kıymetlendirdi, gazetecilerin gündeme ait sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyaretini şu sözlerle kıymetlendirdi:
“Fahiş fiyat probleminde sırf zincir marketler mi sorumlu yoksa bunda üretim maliyetlerinin artmasını da tesiri var mı?” sorusunu yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Şu anda zincir market dediğimiz bu kuvvetli marketler bu işin yükünü oluşturuyor. Bunların bir de alt yapıları var. Bu alt yapılar da önemli manada bu işin beslemesi oluyor. Şu anda kimi marketlerle ilgili bir kontrol süreci olacak. Kimi cezai müeyyideler gelecek. bu biçimde bir durum kelam konusu. Biz kendilerinden hassasiyet bekliyoruz. Ticaret Bakanlığımız da kontrollerini sıklaştırarak sürdürüyor. Bunu da devam ettireceğiz. Tarladan manava ve markete kadar bu süreci fazlaca daha önemli bir biçimde denetleyeceğiz.”
DETAYLAR GELİYOR…
Erdoğan, yurda dönüş yolunda uçakta Rusya ziyaretini kıymetlendirdi, gazetecilerin gündeme ait sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyaretini şu sözlerle kıymetlendirdi:
- Sayın Putin’le Akkuyu’nun yanı sıra ikinci ve üçüncü nükleer santrali bir arada yapabilir miyiz diye görüştük. ‘Bu mevzuyu çalışalım’ dediler.
- Türkiye olarak Suriye’de Rusya’yla birlikte kararlaştırdığımız her konuya bağlılığımızı sürdürüyoruz. Buralardan rastgele bir geri adım kelam konusu değil.
- (ABD Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü McGurk) Teröristlerle uğraş verdiğim bölgede onlarla kol kola dolaşması beni önemli manada rahatsız etmektedir
- (Türkiye-ABD ilişkileri) Nasip olursa Roma’da görüşeceğiz. Glasgow’da da büyük ihtimalle görüşeceğiz. Demek ki hayra alamet kimi adımlar atılıyor.
- (Putin’in) Uzay çalışmalarında epey daha ileri boyutta teklifi var. Karada ve denizde platform oluşturarak roket fırlatma çalışmaları teklifini yaptılar.”
- Başkanlık sistemiyle inşallah yolumuza devam edeceğiz. Bizi senelerca geride bırakmış olan eski vesayetçi sistemi tekrar denemenin manası yok.”
- S-400 konusunda sürecimiz devam ediyor. Geri adım atmak kelam konusu değil. Bunları etraflıca konuştuk ve daha ileri boyutlara nasıl taşıyacağımızı görüştük.
- Uçak motorları üretiminde, savaş uçaklarıyla ilgili ne üzere adımlar atacağız, konuştuk. Allah nasip ederse uçak motorları konusunda da tıpkı adımı atacağız.
- Gemi inşasında bir daha birlikte biroldukca adım atabiliriz. Denizaltılara varıncaya kadar Rusya ile müşterek adımlarımız inşallah olacaktır.
- Er yahut geç Amerika buradan çıkmalı ve burası Suriye halkına bırakılmalı.
“Fahiş fiyat probleminde sırf zincir marketler mi sorumlu yoksa bunda üretim maliyetlerinin artmasını da tesiri var mı?” sorusunu yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Şu anda zincir market dediğimiz bu kuvvetli marketler bu işin yükünü oluşturuyor. Bunların bir de alt yapıları var. Bu alt yapılar da önemli manada bu işin beslemesi oluyor. Şu anda kimi marketlerle ilgili bir kontrol süreci olacak. Kimi cezai müeyyideler gelecek. bu biçimde bir durum kelam konusu. Biz kendilerinden hassasiyet bekliyoruz. Ticaret Bakanlığımız da kontrollerini sıklaştırarak sürdürüyor. Bunu da devam ettireceğiz. Tarladan manava ve markete kadar bu süreci fazlaca daha önemli bir biçimde denetleyeceğiz.”
DETAYLAR GELİYOR…