Toprak Razgatlıoğlu 2023’te MotoGP’de müsabakayı hedefliyor!

PeLe

New member
Toprak Razgatlıoğlu 2023’te MotoGP’de müsabakayı hedefliyor! Dünya Superbike Şampiyonası 2021 dönemi şampiyonu ulusal motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2022 dönemini şampiyonlukla bitirmesi halinde 2023’te MotoGP’de müsabakayı hedeflediğini söylemiş oldu.

Antalya’da 2017 yılında motosiklet kazasında hayatını kaybeden “Tek teker Arif” olarak bilinen ünlü Türk dublör motosikletçisi Arif Razgatlıoğlu’nun oğlu 25 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu, babasından aldığı bayrağı üstlere taşıyor.

Merhum babasından kendisine geçen motor yeteneğini her yıl daha geliştiren Toprak Razgatlıoğlu, motokrosla başladığı serüvenini 2021 Superbike Dünya Şampiyonası’nı birincilikle tamamlayarak taçlandırdı.

2022 yılına da şampiyonluk emeliyle yola çıkan Razgatlıoğlu’nun amacı ise 2023 yılında motosiklet yarışlarının en kıymetli tertibi MotoGP’de yarışmak.

Daima bir daha sonraki yarışta daha âlâ sonuç elde etmeye çalıştığını belirten Razgatlıoğlu, “2021 yarışında şampiyonluk parolasıyla yola çıktık. Lakin dönem ortasında grup arkadaşımın bana çarpması niçiniyle yarış dışı kalmış ve ‘şampiyonluk bitti’, demiştim. sonrasındasında Kenan Sofuoğlu ile yalnızca yarışlara ve her yarışta da birinci olmaya odaklandık. Dönem sonuna geldiğimizde ise en yakın rakibimizden 30 puan öndeydik.” diye konuştu.

Kendisi için 13 farklı ülkede Türk bayrağını dalgalandırmanın hayli özel olduğunu lisana getiren Razgatlıoğlu, 2021 yılında hayali olan dünya şampiyonluğuna ulaştığını vurguladı.

Bu dönemin kendisi için epey değerli olduğunu kaydeden Razgatlıoğlu, “Çünkü fazlaca istediğim dünya şampiyonluğunu babama armağan etmek istiyordum. Bu benim için kıymetliydi ve bu kısmını gerçekleştirdiğim için hayli memnunum.” dedi.

“Pes etmeyeceğiz”

Razgatlıoğlu, 2022’nin daha sıkıntı geçeceğini düzgün bildiğini söz ederek, amaçlarını gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğini lisana getirdi.

Yeni dönemde kendisini daha kuvvetli rakiplerin beklediğinin altını çizen Razgatlıoğlu, “2021 yılında, 6 yıldır şampiyon olan birini mağlup ettik. O da daha da kuvvetli gelecektir lakin biz de pes etmeyeceğiz. bir daha dünya şampiyonluğu için gayret edeceğiz. İnşallah tekrar şampiyon olacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Yalnızca bir dünya şampiyonluğunun kendisi için kâfi olmayacağını da tabir eden Razgatlıoğlu, adım adım ilerleyerek, 2023 maksadına ulaşmak istediğini bildirdi.

Razgatlıoğlu, her başarıda yere daha sağlam bastıklarını anlatarak, şu tabirleri kullandı:

“2022’de de dünya şampiyonu olursak yarıştığımız kategoride başaracağımız bir şey kalmıyor. Lakin üst üste iki dünya şampiyonluğunun da hayli güç olduğunu biliyoruz. Tek maç ile şampiyon olmuyorsunuz. 8-9 ay süren dönemin akabinde dünya şampiyonluğu geliyor. Sonuçta hoş geçecek 2022’nin akabinde 2023’e, hayal kurduğumuz şampiyonluğa, gidebiliriz. Bunu benden epeyce, beni sevenlerin, izleyenlerin istediğini de biliyorum. Sonuç olarak, 2022 yılı, 2023’te MotoGP’ye geçmem manasında hayli kıymetli.”