Yurtdışı Iphone Hangi Ülkeden Alındığını Öğrenme ?

Ilay

Global Mod
Global Mod
Yurtdışı iPhone'un Hangi Ülkeden Alındığını Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Apple'ın iPhone'ları, dünya genelinde milyonlarca insan tarafından tercih edilen ve kullanılan popüler akıllı telefonlardır. Ancak, bazen bir iPhone'un hangi ülkeden satın alındığını bilmek isteyebilirsiniz. Belki garantinin geçerli olup olmadığını kontrol etmek istiyorsunuz veya sadece cihazın hangi pazarlarda mevcut olduğunu merak ediyorsunuz. İşte bir iPhone'un hangi ülkeden alındığını öğrenmek için adımlar:

[1] **Cihazın Kutusunu Kontrol Edin:**

İlk adım olarak, iPhone'unuzu satın aldığınız kutuyu kontrol edin. iPhone'un kutusu genellikle üretildiği ve dağıtıldığı ülkeyi belirten küçük bir etikete sahiptir. Bu etiket, genellikle kutunun alt kısmında veya yan panellerinden birinde bulunabilir. Üretim ülkesi bilgisi genellikle "Designed by Apple in California. Assembled in [ülke adı]" şeklinde yazılır.

[2] **Sistem Ayarlarını Kontrol Edin:**

iPhone'unuzun sistem ayarlarını kontrol etmek, cihazın hangi bölgeden alındığını anlamanın başka bir yoludur. Ayarlar uygulamasını açın, ardından "Genel" ve "Hakkında" sekmelerine gidin. Burada "Model" veya "Model Numarası" gibi bir seçenek bulacaksınız. Bu model numarasını çevrimiçi bir kaynakta aratarak cihazınızın hangi ülkeden geldiğini belirleyebilirsiniz.

[3] **IMEI veya Serial Numarasını Kullanın:**

iPhone'unuzun IMEI veya seri numarasını kullanarak da cihazın hangi ülkeden alındığını öğrenebilirsiniz. Ayarlar uygulamasından "Genel"e gidin, ardından "Hakkında"ya dokunun. Burada IMEI veya seri numarasını bulacaksınız. Daha sonra bu numarayı Apple'ın resmi web sitesindeki "Ürün Destek" bölümünde kontrol edebilirsiniz. Burada cihazınızın ülkesi ve satın alma tarihi gibi bilgileri görebilirsiniz.

[4] **Apple Destek ile İletişime Geçin:**

Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa veya herhangi bir şüpheniz varsa, doğrudan Apple Destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. Apple Destek, cihazınızın seri numarası veya IMEI'si üzerinden cihazınızın kayıtlı olduğu ülkeyi size sağlayabilir.

[5] **Üretim Tarihini Kontrol Edin:**

iPhone'unuzun üretim tarihini kontrol etmek, cihazın hangi ülkeden alındığını belirlemenin bir başka yoludur. Üretim tarihi, genellikle cihazın kutusunun üzerinde veya cihazın kendisinde yer alır. Bu tarih, cihazın üretildiği ve hangi pazar için tasarlandığını anlamanıza yardımcı olabilir.

[6] **Resmi Olmayan Kaynakları Kullanın:**

Son olarak, çeşitli internet forumları, sosyal medya grupları ve teknoloji blogları gibi resmi olmayan kaynaklardan da bilgi alabilirsiniz. Kullanıcı deneyimlerini ve bilgilerini paylaşan bu platformlar, iPhone'unuzun hangi ülkeden alındığı konusunda size yardımcı olabilir.

İşte böylece, iPhone'unuzu hangi ülkeden satın aldığınızı belirlemek için farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu adımları takip ederek, cihazınızın kökenini öğrenebilir ve gerektiğinde ilgili bilgilere erişebilirsiniz.