ALİKEV: İstanbul Maratonu’nda kampanya açamıyoruz

Morgoth

New member
Ali İsmail Korkmaz’ın anısına kurulanAli İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), İstanbul Valiliği’ne yaptığı yardım toplama müsaadesi başvurusu sonuçlanmadığı için İstanbul Maratonu’nda yardım kampanyası açamadığını duyurdu. Vakıf, “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine Ait Kanun” ve bu kapsamda “Dernekler Kanunu ve Yardım Toplama Kanunu”nda yapılan değişikliklerin akabinde sivil toplum örgütleri için yardım kampanyası düzenlemenin giderek zorlaştığını belirtti.

Çevrimiçi yahut kitlesel bağış kampanyaları için Valilik tarafınca verilmesi gereken müsaade sürecinin çabucak hemen sonuçlanmadığını söyleyen Korkmaz, “İzin süreci tamamlanmadan yürüteceğimiz kampanyada toplanan bağışlara el konulması, bizim için epey değerli olan destekçilerimizle kurduğumuz itimat alakasının zedeleneceğini düşündük. Bu yüzden her sene gençlerin eğitim hayatına devam edebilmesi için başlatmış olduğumız İstanbul Maratonu kampanyasını ALİKEV olarak bu sene yapmama sonucu aldık. Ali İsmail Korkmaz burs fonuyla eğitim ömrüne devam eden 250 öğrencimiz için kampanya yapamasak da kurulduğumuz günden bu yana bizi yalnız bırakmayan gönüllülerimiz ve bağışçılarımızla gençlerin eğitim hayatına takviye olmaya devam edebileceğimizi biliyoruz” dedi.

‘İSTANBUL MARATONU HALK KOŞUSU’NA KATILACAĞIZ’

Maratonda kampanya açmasalar da İstanbul Maratonu’nun bir kampanyadan hayli daha fazlası olduğuna inandıklarını lisana getiren Korkmaz, “İstanbul Maratonu, Ali İsmail Korkmaz Burs Fonu ve bu fonda okuyan öğrenciler için epeyce kıymetli bir kaynak olsa da bundan daha fazlası. Her sene onlarca gönüllümüzle yan yana gelmek ve Ali İsmail’in düşlerindeki özgür ve adil dünya için dayanışmayı ve umudu büyütmek, ortak bir hayal için birlikte yürümek demek. Bu yüzden bu sene de ALİKEV olarak İstanbul Maratonu Halk Koşusu’na katılacak, tüm destekçilerimizle bir arada dayanışmayı ve umudu büyütmek için köprüyü daima birlikte geçeceğiz” sözlerini kullandı. (HABER MERKEZİ)