Berlin öğretmenlerinin ortalama 50.5 saatlik ortalaması var

Mezopotamya

New member
Öğretmen olmak için iki neden? Temmuz ve Ağustos. Ancak birçok Berlin öğretmeni artık rahatlama için yeterli değil. Göttingen Üniversitesi şovları tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, sağlıklı olmaktan çok daha fazla çalışıyorlar. Okul haftalarında 47 saat 15 dakika almalısınız. Aslında, 50 saat 21 dakika çalışıyorlar. Ortalama. Dersler çalışma saatlerinin üçte birini bile oluşturmuyor.

Çalışma Çarşamba günü Gew Berlin Eğitim Birliği'nde sunuldu. 2023/24 yıl boyunca çalışma saatleri kaydedildi. Başlangıçta, 4042 öğretmen her gün hangi aktivitelerle ne kadar meşgul olduklarını bir uygulama ile kaydetti. Tam olarak dakikada. Çünkü bu da zamanla karşılaştı, çoğu yıl boyunca vazgeçti. Özellikle tam zamanlı çalışanlar. Kayıt ihtiyacını görseler de, geceleri düzeltmeler ve hazırlıklar öğrettikten sonra hiçbir gücü yoktu. Ve sabah zaman yok.

Her üç tam zamanlı kuvvet haftada 48 saatten fazla kalıcı olarak çalışır

1217 öğretmen düzenlendi. Yaklaşık 4000 girişi çalışma sonuçlarının temelidir. Bu tam veri kayıtlarının neredeyse üçte ikisinde, gerçek çalışma süresi öğretmenlerin ödendiği öğretmenlerden önemli ölçüde daha yüksekti. Tam zamanlı kuvvetlerin yüzde 30'u haftada 48 saatten fazla kalıcı olarak çalıştı. Bu iş hukuku altında bir saçmalıktır.

Ne dersler ne de hazırlığı ve takibi kalıcı aşırı yüklemeye yol açmaz. Okulda da hiçbir işlev yoktur. Çerçeve, giderek artan sayıda ekstra -müfredat göreviyle üflenir. Berlin, dijitalleşme, ebeveynlerden gelen talepler ve öğrencilerin yardım ihtiyacı olan coşkulu belge yükümlülükleri ile ilgilidir. Uzun bir süre, FRG'deki öğretmenler giderek daha fazla bu görevle başa çıkmak zorundadır, eğitim araştırmacılarını açıklar. 65 yıldır, bu eğilim gelişimin sonunu sona erdirmemek için “kırılmamış” olmuştur.

Nihayetinde, birçok öğretmen günün sonunda öğrencileri için sorumluluk dışı olamaz. Gew'deki Caroline Muñoz del Rio, “Sistematik olarak kendimizi kullanıyoruz çünkü öğrencilerimizin içimizde ihtiyacı var,” dedi. 54 yaşındaki çocuk düğünde bir lise merkezinde Alman ve İspanyolca dersler veriyor. Her sınıfta otizm spektrumunda bir veya iki öğrenci var. Buna ek olarak, travma ve dil zorlukları olan mülteciler. Ve şahsen takip ettiğiniz binalar olmayanlar: “Onunla nasıl iyi başa çıkabilirim?”

Muñoz del Rio, on iki yaşındaki oğlunun doğumundan bu yana sadece bir kısmı çalışmış olsa da, haftada birkaç kez 20.00'den sonra ve her zaman hafta sonları çalışıyor. Okulda neredeyse hiç kırılıyor ve sürekli gergin. Öğretmen olduğu için baş ağrısı çekti. “Bazen geceleri uyanıyorum çünkü öğrencilerim için endişeliyim ya da okul için önemli bir şey unuttuğum kabuslarım var. Oğlum şikayet ediyor: 'Anne, her zaman çalışıyorsun!' Ben yoruldum çünkü zaman yeterli ve hayal kırıklığına uğradım çünkü işverenim tarafından yalnız hissediyorum. “

Giderek daha fazla öğrencinin özel yardım ihtiyacı vardır.Marcel Kusch/DPA

Muñoz del Rio, çalışma saatlerini tüm okul yılı boyunca kaydetti. “Çalışmadan en önemli bilgi benim içindi: Bu benim için değil. Berlin'deki tüm öğretmenlerin neredeyse üçte ikisi fazla mesai yaparsa, o zaman benim yüzümden olamaz. Bu sistemdeki bir hata.”

Ülke çapında bir karşılaştırmada, Berlin muhtemelen oldukça kötü. Aynı yaklaşım ve aynı metodolojiye sahip çalışmalar Aşağı Saksonya (2015/16), Frankfurt AM Main (2020) ve Saksonya'da (2022) toplanmıştır. Bir zamanlar ülke çapında (2021). Yüzde 51 ila 59 arasında olması gerekenden daha fazla çalışan öğretmenlerin oranı. Şu anda Berlin için toplanan yüzde 64, daha önce ölçülen en yüksek değer. Ancak, bu değer de en gençtir. Bazıları Alman okullarındaki çalışma yoğunluğunun 2016'dan bu yana daha da arttığını öne sürüyor. Göttingen eğitim araştırmacılarına göre, Alman öğretmenlerin yüzde 60'ının bu izlenim var. Diğer mesleklerde, oran yüzde 35'tir.

Tatilleri hesapladı, haftalık çalışma süresi 42 saatin üzerindedir

Bu nedenle Berlin öğretmenlerinin çoğunluğu çalışma koşullarının bozulmaya devam edeceğini varsaymaktadır. Ve uzun süredir devlet çalışanları için tasarlanacağı için yıl boyunca 40 saatlik bir hafta dahil değiller. Çalışmaya göre, ortalama çalışma süreleri 42 saat 14 dakikadır.

43 saatlik haftaların görüşü birçok umutsuzluk yaratıyor. Takdir ve maaş, uzun çalışmalarınızdan sonra uzun vadeli stres için artık dengeli bir ilişki değildir. Yüzlerce Berlin öğretmeni son zamanlarda tamamen kızarmış olmamak için işlerini bıraktı. Personel eksikliği artıkların koşullarını daha da kötüleştirir.

1300'den fazla yeni tam zamanlı pozisyon gerekli olacak, Senato ördekler

“İşimizi iyi yapmak istiyoruz,” dedi Muñoz Del Rio Gew. “Bu, yüksek kaliteli dersler yapmak anlamına geliyor. Öğrencilerimiz için orada olmak istiyoruz: içeride, özellikle bize ihtiyaç duyanlar için. Ama aynı zamanda sağlıklı kalmak istiyoruz. Bu mümkün olmalı.”

Göttingen araştırmacılarının “temkinli tahmine” göre, şu anda Berlin Öğretmenlerinin her yıl 1300'den fazla tam zaman pozisyonuna karşılık gelen iki milyon ücretsiz fazla mesai: “Burada köpük yenmek istemiyoruz.” CDU Eğitim Senatörü Katharina Günther-Wünsch bu tür iş büyümesini planlamaktan çok uzaktır.

Gew Head Martina Regulin Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Sağlık koruması Senato için bir bakış açısı yok gibi görünüyor,” dedi. “Muhtemelen sadece iyi çalıştığı için – öğretmenlerin pahasına.”