Berlin'de Konrad-Adenauer Haus'un önünde ışık denizi: “Doğru diktatörlük” istemiyorum

Mezopotamya

New member
Lützowplatz'a giden otobüs Perşembe akşamı paketlenmiştir. Çoğu yolcu CDU parti merkezi Konrad-Adenauer-Haus'tan toplanmak istiyor. Perşembe günü saat 18: 00'de gösteri akışı uzun süre durmuyor. CO -Organizer Carla Reemtsma daha önce sadece 200 katılımcıyı kaydettiklerini söylemişti. Polise göre yaklaşık 6.000 kişi vardı. İklim aktivisti Luisa Neubauer de bir konuşma yaptı.

İnsanlar CDU'ya ve Şansölye Friedrich Merz adayına karşı göstermeye geldi. Çarşamba günü, parti Federal'da çoğunluk için AFD oyuna yardım etmek zorunda kaldı. Alman göç politikası için bir başvuru seçildi. Merz'in eski Şansölyesi Angela Merkel'in prosedürü eleştirisi vardı.

“Berlin tüm CDU'dan nefret ediyor!”

Parti merkezinin önünde bu akşam çoğunlukla barışçıl bir ruh hali var. Ancak Hıristiyan Demokratlardaki öfke harika. Konuşmacılar tekrar tekrar ses çıkarıyor: “Berlin tüm CDU'dan nefret ediyor!” Buradaki birçok insan güçlü bir sağa giden aşırılıkçı kuvvetlerden korkuyor ve bunu örneğin “Alerta, Alerta Antifascista!” Gibi çağrılarla ifade ediyor. Genç bir aile adamı bir “işaret” belirlemeye geldiğini söylüyor.

Kızı ile birlikte burada olan Cornelia Richter için Çarşamba günü AFD ile uğraşmak temel yasanın açık bir ihlali oldu. 57 yaşındaki oyuncu, bir Şansölye adayı temel yasayı kırdığında, onu ikinci veya üçüncü kez kırdığına inanıyor. Özellikle, kadın Madde 1 – “İnsanın haysiyeti dokunulmaz” ve iltica yasasını tanımlayan 16. madde. Yargıç Berlin'den geldiğini ve Berlin'de de kalmak istediğini söylüyor – “doğru bir diktatörlük olmadan”.

“Mutti” Merkel hayır diyor!

Aniden anne ve kızı “Mutti hayır diyor” poster görüyor. İkisi kahkahalarda kırılıyor. İşareti elinde tutan adam, Angela Merkel'in sözünü ve resmini internette bulduğunu söylüyor. Yanında duran bir kadın eski şansölyeyi övüyor. Federal'ın bir üyesine ek olarak “tutum” gösterdi. Ancak, asla büyük Merkel hayranları değildi. Kendilerini “uzak, çok daha fazla” buluyorlar.

Serena ve Mira da burada. Queer çifti, üç aylık oğlunu getirdi. “Bu onun ilk demosu,” diyor ikisi gururla. 36 yaşındaki Mira, Federal'taki skandal hakkında şöyle diyor: “Hayatımda nadiren politik olarak çok sarsıldım.” Şu anda öfke ve korkunun “açık bir karışımı” hissediyor. Ne yazık ki, ana akımın olduğu birçok yer var. İki kadın AFD yasak için. Bir posterde bir CDU yasağı da belirtilmiştir (“AFD Ban şimdi, CDU Ban ne zaman?”). Serena ve Mira bir CDU yasağı istemiyorlar, ancak zaten “Merz Ban” için.

Gösteri, Friedrich Merz tarafından temel yasanın yanlış hizalandığı iddia edilen öfke ve faşizm korkusu ile ilgili bir AFD yasağı talepleri ile karakterize edildi. Mitingin sonunda, herkesin akıllı telefon lambaları ve bir şarkı ile bir “ışık deniz” oluşturması istendi. Katılımcılar şarkı söyledi:
Kendini savun, diren
Ülkedeki faşizme karşı
Birlikte sıkıca devam edin, birbirine yapışın.