Polis memuru bisikletçiyi yere serdi: “Birinin gerçekten delirdiğini sandım”

Mezopotamya

New member
Bağıran bir bisikletçi, kısa bir tartışma; Berlin sokaklarında her gün yaşananlar. Ancak sürücü gaz pedalına basıyor. Bisikletçiyi kovalıyor ve önünü kesiyor. O kadar yaklaştı ki düşüyor ve ön tekerlek araba lastiğinin altına giriyor. Şoför bir polis memuru ve o gün sivil kıyafetliydi.

İlgililer bu Salı günü yeniden mahkemede buluşacak. İddianamede savcı, 45 yaşındaki Dennis F.’yi 2022 yılının Temmuz ayında meydana gelen kazaya kasten sebep olmakla suçluyor. Sanık bunu reddederken, 65 yaşındaki bisikletçiye de “dur polis” diye bağırdı. Yolcu koltuğunun altındaki mavi ışığa erişilemedi. Sonuna kadar, yaralanan tarafın, örneğin meslektaşının yeleğine bakarak onu bir subay olarak tanıyıp tanımadığı konusunda bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Tanıklar ve yaralanan taraf, görüşmeler sırasında defalarca “Her şey çok çabuk oldu” dediler. Şu konuda hemfikirler: Bisikletçi, arabanın Budapeşteer Straße’deki bisiklet yoluna park edilmesinden yüksek sesle rahatsız oldu. Tanık ifadelerinde tam ifadeler biraz farklıdır. Yaralı tarafın, Dennis F. arabaya binip gaza basmadan önce “Kapa çeneni pislik,” dediği söyleniyor. Bu, durma halinden saatte 49 kilometrelik ölçülen hızdan görülebilir. Bu arada meslektaşı, kırmızı ışıkta geçtiği için durdurduğu başka bir bisikletçinin yanında kaldı.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Sanık, “Kaçan bir suçluyu durdurdum” dedi. Sadece hakaret bile olsa zaten “tamamen farklı tutuklamalar” yaşamış ve kendisine göre yanlış bir davranışta bulunmamıştı. Yaralı taraf bir “Vahşi Batı hikayesinden” söz ediyor. “Gerçekten korktum” diyor. Adamın uyuşturucu kullandığından şüpheleniyordu. Siren ve yanıp sönen ışıklar eksikti ve davranış bir polis memuruna yakışmıyordu. Kaldırıma “kaçtı”, Dennis F. onu takip etti ve Berlin Akvaryumu yakınında yolunu keserek düştü.

Bir tanık ayrıca “birinin gerçekten delirmeye başladığını” düşündüğünü söyledi. Motor gürledi. “Bisikletçinin üzerinden geçmeye çalıştı” dedi. “Korkunçtu. Bir cinayet serisi gibiydi.” Önceki konuşmanın hoş olmadığını söylüyor. Ama buna benzer şeyleri her gün duyuyorsunuz, en azından memleketi Freiburg’da. Bununla orada bulunanları eğlendiriyor, sonuçta Berlinliler, özellikle trafikte alaycı tavırlarıyla tanınırlar. .

“Polis” diye bağırmak mı? Sanık için söylenecek bir şey var

Bisikletçinin kalçasında morarma ve psikolojik bozulmanın yanı sıra bisikletinde 500 Euro değerinde hasar oluştu. “Tamamen kayıp” diyor ve bir şoktan bahsediyor. “Ancak Beyaz Yüzük’e gittikten sonra kendimi daha iyi hissettim.” Mola sırasında yaralı, salon önünde görgü tanıklarına teşekkür etti. Müdahil davacı “Yalnız çok yaşlı görünürdüm” diyor ve gülümsüyor.

Ancak sanığın lehine olan bazı şeyler de var: İlk ifadesinde yaralı, başka bir bisikletlinin yanında duran sarışın bir kadın gördüğünü söyledi. Kendi ifadesine göre meslektaşı, arkasında ve önünde polis yazısı bulunan polis yeleği giyiyordu. Bir görgü tanığı, söz konusu “kovalamaca” sırasında arkasında karşılıklı konuşmalar duyduğunu söyledi. Bu “polis” çağrısı olabilir.

Ancak hakim, mağdurun kendisinin memur olduğunu bilip bilmediğine bakmaksızın kararını veriyor. Savcı kast suçlamasını geri çekiyor, hakim de kınamıyor. Ancak yine de karayolu trafiğine bedensel zararla birlikte tehlikeli bir müdahale olacaktır. Yargıcın vurguladığı gibi, en azından buna karşılık gelen dış etkiye sahip bir “şartlı niyet” vardı: Tanıklar sonuçta Dennis F.’nin bisikletçinin etrafından dolaşmak istediğini düşündüler. Hakim net ifadeler buluyor: “Bu tamamen aşırıydı.” Sanık beyefendinin yaralanacağını “kabul etti”. Cezası, kişi başına 100 avro olmak üzere 140 günlük ücret ve altı ay sürüş yasağıydı. Savcı, 180 günlük ücret ve ehliyetin iptalini talep etmişti. Hakim, suçun üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçtikten sonra bu noktada bunun için çok geç olduğunu söylüyor.